Free Search Engine Submission and article marketing by Freeaddurl

Terrier är världens farligaste hund

Tidskrift: Illustrerad Vetenskap
Årgång: 1988
Nummer: 5

Världens farligaste hund är den amerikanska Staffordshire bullterriern. Trots att bara cirka en procent av USAs omkring 50 miljoner hundar är av denna bullterrierras, bär denna ras skulden till 20 av 28 dödsfall, som beror på hundar i USA sedan 1983.
Staffordshire bullterrier är en avkomling till engelsk jättehund. Fastän hundslagsmål som "sport" inte är tillåtna i USA har sporten alltjämt en stor illegal utbredning. Det innebär att många hundar uppfostras till stridslystna bestar, som fullständigt ignorerar smärta.
En stadsfullmäktigemedlem i New York har föreslagit att alla bullterrierägare måste försäkra sina hundar upp till 100 000 dollar i ersättning. Förslaget innehåller också ett förbud mot att nya ägare av sådana hundar kommer till.

Add to Technorati FavoritesScience Blogs - BlogCatalog Blog Directory

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vore det om ni använde er av en bild på en Amerikansk staffordshire istället för en Engelsk?!

Anonym sa...

är detta ett skämt eller????
hahahahaha........ ta reda på fakta!

Anna sa...

Du illustrerar artikeln med en bild på staffordshire bullterrier. Den amerikanska Staffordshire bullterriern som du nämner existerar inte. Men det gör däremot amerikansk staffordshire terrier...
Sedan nämner du staffordshire bullterriern igen, som en avkomling till engelsk jättehund? Vill gärna veta lite mer om den engelska jättehunden. Vart hittar du dina fakta? Det du hitills skrivit verkar lika tillförlitligt som det man hittar i "En DingDing-värld"...

Och det är väl en jäkla tur att hundkamp inte är godkänd som sport...

Du får gärna kommentera tillbaka, vore intressant att veta hur gammal och hur väl påläst du eg. är. För ditt inlägg verkar väldigt okunnigt och hafsigt skrivet.

Max Hobstig sa...

Världens farligaste hund hette Olle!
mvh // Max

Skicka en kommentar